Povesti de seara pentru fete rebele - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Povesti de seara pentru fete rebele - Elena Favilli, Francesca Cavallo
Vezi Acum Oferta

A fost odata… o printesa? Ei bine, nu! A fost odata o fetita care voia sa ajunga pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai buna tenismena din lume, dar si o alta matematician si filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate in aceasta carte de catre 60 de ilustratoare din toata lumea. Regine, inventatoare, pictorite, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverenta si de generozitate pentru toti aceia care vor sa-si implineasca visurile.
    "Fie ca aceste curajoase pioniere sa te inspire! Fie ca portretele lor sa insufle fiicelor noastre credinta neclintita ca frumusetea se manifesta in toate formele si culorile si la toate varstele! [...] Fie ca noi toti sa ne amintim in fiecare zi ca avem dreptul sa fim fericiti si sa exploram lumea din jurul nostru fara oprelisti!" - Elena Favilli, Francesca Cavallo

Fragment din carte:

"SURORILE BRONTE 
SCRIITOARE 
Intr-o casa rece si mohorata din nordul Angliei traiau odata trei surori. Charlotte, Emily si Anne ramaneau deseori singure si, ca sa se amuze, scriau povestiri si poezii. 
Intr-o zi, Charlotte a hotarat sa-si trimita poeziile unui cunoscut poet englez si sa-i ceara parerea. Raspunsul lui a fost: "Nu-mi plac deloc poeziile dumneavoastra: literatura este o indeletnicire pentru barbati!" 
Charlotte a continuat sa scrie. 
Intr-o seara a gasit un caiet deschis pe biroul lui Emily. 
- De ce nu ne-ai aratat poeziile tale pana acum? a intrebat-o ea. Sunt foarte frumoase. 
Emily s-a suparat ca sora ei ii citise versurile fara sa-i fi cerut voie. Dar, cand s-a linistit, Charlotte le-a propus surorilor ei sa scrie impreuna un volum de poezii. Emily si Anne au fost de acord. Cand au publicat-o, cartea s-a vandut in numai doua exemplare. Dar surorile n-au renuntat nici de data asta si au scris mai departe in secret, discutand despre asta cand se adunau la masa. 


sursa libris.ro




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aleea cu licurici - Kristin Hannah

Polen crud de trandafir sălbatic