10 Carti de citit in vacanta

De la thrillerele captivante la cele clasice, aici sunt 10 dintre cele mai bune cărți destinate să fie partenerul tău de vacanță perfect.

Filiera de la miezul noptii de Lee Child

Dupa ce partenera lui dintr-o aventura mai veche il abandoneaza intr-o camera de motel, Jack Reacher isi reia calatoria fara o tinta anume si lasa norocul sa-i aleaga calea. Ajunge astfel la un banal magazin de amanet unde ii atrage atentia un obiect ciudat: un inel de absolvent al Academiei Militare West Point – un trofeu greu de obtinut si la care titularul n-ar renunta usor. Si mai ciudat este ca inelul descoperit de Reacher pare sa fi apartinut unei femei. El insusi absolvent West Point, vrea sa descopere povestea din spatele acelui obiect si ajunge sa fie implicat intr-o filiera in care are de a face cu dealeri de droguri, gemene foarte diferite una de cealalta, o istorie de razboi incheiata tragic, dependenta — totul pe fundalul unui tinut deopotriva salbatic si pitoresc.

Filiera de la miezul noptii - Lee Child

Cartea prafului. Vol.1: La belle sauvage de Philip Pullman

Philip Pullman ne atrage din nou in lumea paralela creata prin Materiile intunecate odata cu noul sau roman, primul volum din trilogia Cartea Prafului.
Nu era un moment usor: totul parea suspendat, iar in aer plutea banuiala si frica, altfel – se gandea Malcolm – decat in lumea normala in care se obisnuise el sa traiasca, unde totul era interesant si vesel.
La hanul Pastravul, tinut de parintii lui pe malul Tamisei, Malcolm vede trecand tot felul de oaspeti. Isi poarta cu ei aventurile si misterul in acest loc primitor. Unii sunt ciudat de interesati de fetita Lyra Belacqua si de daimonul ei, Pantalaimon, aparati de surorile de la manastirea din apropiere. Nu se stie cine e copila, de ce se afla aici, ce secrete si amenintari ii inconjoara existenta. Pentru a o salva, Malcolm si Alice, tovarasa lui de echipaj, trebuie sa fuga cu ea. Intr-o furtuna dezlantuita, fragilul trio se imbarca pe La Belle Sauvage, bunul cel mai pretios al lui Malcolm. In vreme ce despotismul dogmatic si libertatea de gandire se infrunta pe tema Prafului doi tineri eroi, legati de dragostea lor nedezmintita pentru micuta Lyra, traiesc o aventura care-i maturizeaza mai repede decat ar fi crezut.
Cartea prafului. Vol.1: La belle sauvage - Philip Pullman

Ministerul fericirii supreme de Arundhati Roy

Ministerul fericirii supreme ne poarta intr-o calatorie care se intinde pe mai multi ani, iesind din mahalalele inghesuite ale vechiului Delhi, trecand prin noua metropola infloritoare si ajungand in Valea Casmir si padurile din India Centrala, unde razboiul e pace, iar pacea e razboi si unde, din cand in cand, se declara „normalitatea“.

Ministerul fericirii supreme - Arundhati Roy

Mythos de Stephen Fry

Nimeni nu iubeste si se razboieste, nimeni nu ravneste si insala la fel de patimas sau de ingenios precum zeitele si zeii Greciei. Stephen Fry repovesteste miturile grecesti, oferindu-ne ocazia sa asistam fascinati la nasterea inteleptei Atena din maretul cap despicat al lui Zeus si la coborarea nefericitei Persefona in sumbra lume subpamanteana, la clipa in care e deschisa cutia Pandorei, plina cu toate relele lumii, si la legendara poveste de dragoste dintre Eros si Psyche. Mythos relateaza toate aceste mituri extraordinare pentru lumea de azi, pastrandu-le nestirbite semnificatiile profund umane.

Mythos - Stephen Fry

La cinci pasi de tine de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Stella Grant simte nevoia sa-si planifice viata pas cu pas - poate pentru ca plamanii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guverneaza oricum, trimitand-o periodic in spital, inca din copilarie. In momentul de fata, Stella trebuie sa-si planifice foarte bine viata pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plamani, care-i va asigura cinci ani de existenta fara probleme. Pentru asta e obligata sa stea in permanenta la sase pasi de oricine i-ar putea transmite o infectie pulmonara. Sase pasi. Fara exceptii. Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie sa se fereasca. Lui Will nu-i pasa de reguli, de tratamente, nu-si respecta orarul de medicatie si abia asteapta sa implineasca optsprezece ani ca sa-si decida singur soarta. Vrea sa plece sa vada lumea - nu doar spitalele ei. Mai mult, Will o poate infecta pe Stella cu o bacterie mortala. Si totusi, dintr-odata, cei sase pasi dintre ei nu mai par un spatiu de siguranta, ci o pedeapsa. Oare n-ar putea sa fure macar o mica parte din aceasta distanta, in schimbul a tot ceea ce plamanii lor defecti le-au furat din viata? Cat de periculosi ar putea fi numai cinci pasi intre ei, daca asta ii ajuta sa castige sufleteste?

La cinci pasi de tine - Rachael Lippincott, Mikki Daughtry

Hotul de carti de Markus Zusak

Este anul 1939. Germania nazista. Tara isi tine rasuflarea. Moartea nu a avut niciodata mai mult de lucru, si va deveni chiar mai ocupata. Liesel Meminger si fratele ei mai mic sunt dusi de catre mama lor sa locuiasca cu o familie sociala in afara orasului Munchen. Tatal lui Liesel a fost dus departe sub soapta unui singur cuvant nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede in ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul calatoriei, Moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel. Va fi prima dintre multe intalniri apropiate. Langa mormantul fratelui ei, viata lui Liesel se schimba atunci cand ea ridica un singur obiect, ascuns partial in zapada. Este Manualul Groparului, lasat acolo din greseala, si este prima ei carte furata. Astfel incepe o poveste despre dragostea de carti si de cuvinte, pe masura ce Liesel invata sa citeasca cu ajutorul tatalui ei adoptiv, care canta la acordeon. In curand, va fura carti de la incendierile de carti organizate de nazisti, din biblioteca sotiei primarului, si de oriunde le mai putea gasi. Hotul de carti este o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitura superb maiestrita si arzand cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a daruit una dintre cele mai durabile povesti ale timpurilor noastre.

Hotul de carti - Markus Zusak

Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin-Lugand

A plecat din Paris sa se uite pe sine. Dragostea pe care o va intalni va schimba totul. 
    Povestea lui Diane incepe in mod brutal cu moartea sotului si a fetitei sale, eveniment care o arunca in cea mai cumplita depresie. Totul se opreste in loc, in afara de inima ei, care continua sa bata. Cu incapatanare. Dureros. Zadarnic. 
    Cand cel mai bun prieten si asociat in mica afacere cu o cafenea literara la Paris, Felix, ii propune o calatorie ca inceput pentru o noua viata, Diane alege sa indeplineasca o mai veche dorinta a fostului ei sot si se refugiaza departe de lume, intr-o mica asezare din Irlanda. 
    O intalnire neasteptata cu un barbat taciturn o face pe Diane sa vada din nou lumea cu incredere si cu forta regasita. 

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Necredincioasa de Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali este unul dintre cele mai controversate personaje din Europa, o tinta pentru teroristi si o eroina a timpurilor noastre. Crescuta intro familie nomada musulmana din Kenya, autoarea a supravietuit razboiului civil, mutilarii genitale si batailor crunte. A fost educata de catre imami in Kenya si Arabia Saudita ca daca nu isi acoperea capul, tragedii cumplite se abateau asupra ei, a fugit din Africa in Europa pentru a scapa de o casatorie impusa, a cerut azil politic si si-a inceput studiile politice si mai apoi lupta pentru dreptul femeilor musulmane si reformarea Islamului. Desi traieste sub permanenta amenintare, renegata de propriul tata si de intreaga familie, refuza tacerea. O carte care o sa-ti acapareze imaginatia, purtandu-te intr-o lume despre care probabil n-ai fi stiut niciodata. Pornind de la povestea ei individuala, creeaza o opera de dimensiuni universale, triburi, clanuri, familii, mutilare genitala, casatorii aranjate dezumanizare sunt doar cateva din problemele pe care Ayaan Hirsi Ali ni le aduce la lumina.

Necredincioasa - Ayaan Hirsi Ali

Esenta raului de Luca D'Andrea

Esenta raului este in curs de publicare in peste 30 de tari. In Italia, a intrat direct in top 10 pe lista de bestselleruri, iar in opt luni a ajuns la a sasea editie. In Germania, in a doua saptamana de la publicare, a urcat pe locul doi in topul Der Spiegel.

O tripla crima, cruda si sangeroasa, zguduie satul Siebenhoch, o comunitate retrasa si linistita din Tirolul de Sud. Desi s-a petrecut cu mult timp in urma, teribila intamplare din creierii Alpilor Dolomiti ii bantuie inca pe locuitori si invaluie zona intr-o atmosfera violenta si misterioasa. Totodata, locul crimelor, defileul Bletterbach, este un punct stravechi al planetei, care ar putea fi adapostul unei creaturi periculoase si inspaimantatoare, care s-a trezit la viata. Un american, venit in Alpi alaturi de familia sa, are un accident ingrozitor si, desi supravietuieste, muntele pare sa-l atraga in cele mai morbide feluri. El devine din ce in ce mai implicat in enigmele locale, lucru care-i va dezbina familia si-l va arunca intr-un cosmar cumplit.

Esenta raului - Luca D'Andrea

Origini - Dan Brown

De unde venim? Si unde ne ducem?

Origini este cea mai buna carte scrisa de Dan Brown pana acum.

De aceasta data, profesorul Robert Langdon este invitat la Muzeul Guggenheim din Bilbao pentru a lua parte la ceremonia de dezvaluire a unei inventii care „va schimba fata stiintei pentru totdeauna“.
Gazda este fostul student al profesorului, milionarul Edmond Kirsch, ale carui realizari high-tech l-au facut celebru in toata lumea. El va prezenta pentru prima data descoperirea care raspunde la doua dintre intrebarile fundamentale ale omenirii.
Seara meticulos pregatita se transforma insa in haos, pretioasa descoperire a lui Kirsch risca sa fie pierduta pentru totdeauna, iar Langdon, insotit de eleganta directoare a muzeului, Ambra Vidal, este nevoit sa zboare la Barcelona pentru a localiza parola de decriptare a descoperirii lui Kirsch.
Strabatand coridoarele intunecate ale istoriei secrete si extremismului religios, cei doi trebuie sa faca fata unui inamic periculos, al carui singur scop este sa il reduca la tacere pe Edmond Kirsch.
Intr-o cursa contracronometru marcata de simboluri enigmatice si indicii oferite de arta moderna, Langdon si Vidal identifica, in cele din urma socanta descoperire a lui Kirsch si adevarul extraordinar pe care ea il contine.

Origini - Dan Brown

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aleea cu licurici - Kristin Hannah

Rochie Helen bleumarin cu bolero din dantela