Carucioare Copii

Vezi Acum Toata Oferta de Carucioare pentru copii



Pentru ca in general acest aspect genereaza adevarate batai de cap parintilor pusi in situatia de a alege, ne-am hotarat ca in cele ce urmeaza sa va oferim cateva sfaturi utile pe care sa le aveti in vedere in momentul in care alegeti un carucior pentru copii.

Atunci cand vine vorba despre copii, nu neglijati sub nicio forma aspectul sigurantei, ci tratati-l ca pe o adevarata prioritate. Siguranta in aceste cazuri reiese din cateva considerente pe care va trebui sa le aveti in vedere:

Cadrul caruciorului trebuie in mod obligatoriu sa fie construit dintr-un material rezistent dar si usor. Un carucior care depaseste 10-12 kilograme poate fi dificil de transportat de catre mamici.
  • Stabilitatea caruciorului trebuie verificata foarte bine inainte de a achizitiona un carucior pentru copii.
  • Franele caruciorului trebuie sa se poata actiona cu usurinta si sa fie construite din materiale rezistente la uzura.
  • Caruciorul trebuie sa dispuna in mod obligatoriu de centuri cu cel putin 3 puncte de prindere.

Manevrabilitate. Pe langa aspectul sigurantei insa, va trebui simultan sa avem in vedere si alte aspecte importante cu privire la modul in care functioneaza caruciorul. Ne vom oprii pentru cateva secunde asupra manevrabilitatii. Unul dintre elementele care au un impact direct si major asupra manevrabilitatii unui carucior sunt rotile. In acest sens, va trebui sa luam in calcul marimea dar si calitatea materialului din care sunt construite rotile unui carucior. Iata cateva lucrurui importante pe care este bine sa le stiti despre rotile carucioarelor:
  • Carucioarele care dispun de roti mai mari sunt mult mai usor de impins si atenueaza mult mai bine socurile produse de denivelari.
  • Rotile de dimensiuni ceva mai reduse ofera caruciorului un grad de manevrabilitate ceva mai ridicat.
  • Asigurati-va ca indiferent de marimea rotilor, materialul din care sunt construite rotile reuseste sa atenueze eficient socurile si sa reduca zgomotul produs. In acest caz, alegeti un material precum silicon sau cauciuc.

Plierea caruciorului de obicei trebuie sa se faca intr-un mod cat mai usor, de preferat cu o singura mana. Trebuie sa aveti in vedere dimensiunile caruciorului pliat in cazul in care locuiti la bloc sau in cazul in care aveti in plan sa il transportati in portbagajul masinii. 

Materialele folosite trebuie sa fie antialergice si cu protectie UV. In multe cazuri captuseala poate fi desprinsa si se poate spala in masina de spalat la 30 de grade.
Manerele. Un alt capitol important in ceea ce priveste alegerea unui carucior sunt manerele. In acest sens, iata ce trebuie sa luati in calcul atunci cand alegeti caruciorul pentru cel mic:
Manerul caruciorului pentru copii trebuie sa confortabil, astfel incat sa il puteti manevra cu usurinta.
Caruciorul ales trebuie sa va dea posibilitatea de a regla manerele, astfel incat sa il puteti manevra cu usurinta chiar si cu o singura mana.
Pentru un plus de confort in ceea ce priveste manerul caruciorului, puteti avea in vedere pe cele acoperite cu spuma ergonomica.

Cu toate ca adesea sunt clasate ca si optionale, multe dintre acestea se dovedesc a fi indispensabile pentru confortul bebelusului. In cazul in care vreti sa dispuneti de un carucior pentru copii complet, iata cateva accesorii care nu trebuie sa lipseasca:
Husa pentru ploaie (in cazul in care caruciorul dumneavoastra nu dispune deja de aceasta). 
Plasa pentru tantari.
Sac de dormit.
Geanta pentru depozitare.

Indiferent de alegerea pe care o faceti, este important sa va asigurati ca materialele care alcatuiesc scaunul: 
Nu sunt tratate chimic.
Se pot curata cu usurinta fara utilizarea unor solutii care pot fi toxice pentru copii.
Sunt ignifuge.
sursa bekid.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aleea cu licurici - Kristin Hannah

Rochie Helen bleumarin cu bolero din dantela