Cartea Rosie - Carl Gustav Jung


Intitulata de Jung Liber Novus (Cartea noua), dar numind-o apoi, pentru uz curent, Cartea rosie (The Red Book), acest volum reprezinta editia pentru public a manuscrisului de 205 de pagini scris si ilustrat de Jung insusi, legat in piele rosie (de unde si numele): 53 de pagini cu ilustratii, 71 de pagini cu ilustratii si text si 81 de pagini numai cu text olograf.
Din 1962, s-a stiut intr-un cerc larg de existenta Cartii Rosii a lui C.G. Jung. insa abia odata cu editia prezenta ea este, in cele din urma, accesibila unui public mai mare. Geneza sa, descrisa de Jung in Amintiri, vise, reflectii, a reprezentat subiectul a numeroase discutii in literatura secundara de specialitate.
Anul 1913 a fost crucial in viata lui Jung. El a inceput un experiment cu sine insusi, care a devenit cunoscut drept „confruntarea cu inconstientul“ si a durat pana in 1930. In timpul acestui experiment, a elaborat o tehnica pentru „a ajunge la baza proceselor sale interioare“, „pentru a traduce emotiile in imagini“ si „pentru a sesiza fantasmele care actionau...«subteran»“. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aleea cu licurici - Kristin Hannah

Polen crud de trandafir sălbatic